Tarja Niemi

Olen syntyperäinen helsinkiläinen, Jakomäen lähiössä kasvanut ja Kalasatamaan muutin viime elokuussa Oulunkylästä, jossa asuinkin yli 20 vuotta.

Peruskoulutukseltani olen tradenomi. Olen asuntoasioiden ja asumisen ammattilainen ja em. lisäksi minulla on myös kiinteistönvälittäjän LKV- ja hallinnollisen isännöitsijän IAT tutkinnot.

Olen vuodesta 2016 työskennellyt kotihoidossa perushoitajana ja opiskelen tällä hetkellä sairaanhoitajaksi.

Minun kiinnostuksen kohteeni ovat ikäihmisten hyvinvointi ja asumisen eri ulottuvuudet luontoarvoja unohtamatta.  

 

Olen lähtenyt ehdokkaaksi, koska mielestäni asukkaita ei Helsingissä kuunnella riittävästi.

Budjetti on kaupungissamme ollut ylijäämäinen jo monen vuoden ajan, mutta se ei näy helsinkiläisten arjessa ja tähän asiaan haluan muutosta.

Lähiluonto on iso ja tärkeä osa lähiöitä ja nyt sitä tuhotaan suurella kädellä. Koko Helsingin omaleimaisuus katoaa järjettömällä rakentamisen massalla, jota joka puolelle halutaan. Kuitenkin muuttovirta on kääntynyt poispäin. Mielestäni Helsingin ei tarvitse olla kuin muutkin suurkaupungit. Luotetaan itseemme ja omaan kaupunkiimme ja säilytetään se arvokkain eli luonto ja vaalitaan myös sitä historiaa, joka meillä on olemassa eikä tuhota ympäristöä ja aukioita liialla rakentamisella. Laadukas rakentaminen on ympäristöteko.

Ikäihmisten kotihoito ei vaan ole kaikille sopiva asumismuoto ja lisää tehostetun palveluasumisen paikkoja tulee saada. Monet ikäihmiset ovat yksinäisiä ja heillä on liian vähän virikkeitä ja erityisen haavoittuvassa asemassa ovat ne ikäihmiset, joilla ei ole omaisia.

Hoitajien määrää tulee lisätä, koska hoidettavien määrä mm. kotihoidossa kasvaa jatkuvasti. Tämä helpottuu uusien vakanssien perustamisella. Hoitajien eettinen stressi on valtava, koska työ ja kiire kuormittavat hoitajia jo kohtuuttomasti. Inhimilliset asuinolot kaikille helsinkiläisille on unelmani.

Politiikassa minulle on tärkeätä avoin keskustelu, vastapuolen kunnioittaminen ja kaupunkilaisten arkiasioiden hyvä hoitaminen. On tärkeää hoitaa yhteisiä asioita puoluerajoista välittämättä ja ilman oman edun tavoittelua.  Haluan ajaa kaikkien helsinkiläisten asioita ja kehittää Helsinkiä asukkaiden tarpeista lähtien. Kaupungin kehittäminen monipuoliseksi ja vetovoimaiseksi on tärkeää totta kai, mutta asukkaiden kustannuksella en suo sitä toteutettavan. Se miten kaupungin varallisuutta käytetään ja miten mm. rakentamisen laatua valvotaan, on mielestäni otettava tarkempaan syyniin. Valitettavan usein olen lukenut Helsingin kaupungin rakennuttamien asuintalojen huonosta laadusta ja esiin tulleista rakennusvirheistä. Sutta ja sekundaa on ollut jo riittämiin monellakin saralla.

Kehitetään Helsinkiä helsinkiläisille, koska asukkaat ovat kaupunki!