Jussi Tiainen (s. 1954) stadilainen koko ikänsä ja kumpulalainen vuodesta 1982, neljän aikuisen lapsen isä ja neljän lapsenlapsen isoisä, valokuvaaja, kirjankustantaja, yksityisyrittäjä ja kasvissyöjä.

Olen lähtenyt ehdokkaaksi koska kaupungin metsien, kallioiden ja puistojen turmeleminen saa riittää. Haluan, että kaupungin ylimmät virkamiehet ja korkein poliittinen johto kuuntelevat oikeasti asukkaita. Kaupungin johdon ylimielinen suhtautuminen asukkaisiin on saatava loppumaan.  Haluan, että tulevaisuuden suunnitelmat laaditaan uusiksi ja ylimitoitetut väestöennusteet unohdetaan. Haluan kaavoituksesta ja kaupunkisuunnittelusta läpinäkyvää ja asukkaita osallistavaa. Helsingistä ei tarvitse tulla suurta metropolia, vaan lähimetsien ja ulkoilualueiden esimerkillinen viherkaupunki, joka on tasa-arvoinen ja oikeudenmukainen koti kaikille. Haluan, että varakas Helsinki käyttää rahojaan vanhusten ja lasten hoitoon ja koulutuksen lisäämiseen. Isoisänä haluan, että lapsenlapseni saisivat elää aikuiselämänsä hiilineutraalissa Helsingissä, sen ihanissa puistoissa, kauniilla kallioilla ja merenrannoilla.

Politiikassa minulle tärkeintä on yhteisten asioiden hoitaminen oikeudenmukaisesti. Kuntalaisten on saatava ennakkoon tietoa heitä koskevista asioista. Lautakunnan ja valtuuston jäsenet eivät saa olla kumileimasimia, jotka äänestävät johtajien antamien ohjeiden mukaan. Avoimuuden ja osallistamisen periaatteen saaminen normaaliksi osaksi päätöksentekoa. Ei ole olemassa niin pientä tai erilaista ihmistä, etteikö heidänkin asiansa olisi tärkeä.
Elämänfilosofiani on oikeudenmukaisuus ja rehellisyys. Ahneus on rikos ja itsekeskeisyys on sairaus. Hyvät teot kantavat pidemmälle.