Juha Pykäläinen

Ympäristö voidaan käsittää luontona, mutta se on paljon enemmän. Ympäristö pitää sisällään kaiken rakennetun ja rakentamattoman: viheralueet, lähimetsät, tiet, metsäpolut rakennukset. Näistä kaikista koostuu ympäristö, Helsinki.

Ympäristöllä on myös suuri vaikutus terveyteemme. Kotimme lähellä sijaitsevassa lähiluonnossa stressitaso ja verenpaine laskevat sekä sydämensyke tasoittuu. Viihtyisä ja asukkaiden arvokkaaksi kokema ympäristö saa meidät myös liikkumaan ja tapaamaan muita asukkaita.

Päätin lähteä mukaan näihin kuntavaaleihin Ympäristöliike Helsingin listoilla, koska en koe, että Vihreät enää ajavat niitä asioita jotka ovat minulle tärkeitä. Kaupungin tiivis täydennysrakentaminen asukkaille tärkeitä lähiöitä ja niiden identiteettiä lyhytnäköisesti tuhoamalla ei voi olla oikea tapa rakentaa kaupunkilaisten Helsinkiä.

Itselleni viimeinen pisara oli oman lähiöni kirjaston ja Kettutien nuorisotalon purkaminen uusien asuintalojen tieltä.

Olen Juha Pykäläinen, 58 vuotias sairaseläkeläinen Länsi-Herttoniemestä. Sain lukinkalvonalaisen aivoverenvuodon vuonna 2012.

Helsingissä tehohoito hoidetaan mallikkaasti, mutta kaupungin muu julkinen terveydenhuolto on valitettavasti vaikeasti asukkaiden saatavilla.

Ympäristön lisäksi tämä on toinen tärkeä asia, josta olen huolissani, myös me asukkaat olemme osa ympäristöä.          

Siksi mielestäni Ympäristöliike Helsinki on hyvä vaihtoehto