Daniel Csorba (1135)

Daniel Csorba (s. 1981) on eräopas ja ekonomisti. Viimeiset kahdeksan vuotta hän on työskennellyt oppaan tehtävissä ympäri Suomen, aina Helsingistä Utsjoelle asti.

Vartiosaareen liittyvän kiistan yhteydessä Daniel huomasi, että kotikaupungin lukuisat arvokkaat luontokohteet ja kulttuurihistorialliset ympäristöt ovat uhattuina.

Vuonna 2019 Daniel perusti yhdessä Laura Kuivalaisen ja Mika Välipirttin kanssa Pro Luonto Ry:n ja ryhtyi vastaamaan laajan asiantuntijajoukon kanssa asukkaiden ja asukasyhdistysten hätähuutoihin arvokkaiden luontokohteiden puolesta. Tämän lisäksi Daniel on Pajamäki-seuran hallituksen jäsen.

Olen lähtenyt ehdokkaaksi, koska haluan puolustaa ja kehittää Helsingin ekologista infraa, ajaa Helsingin kansallisen kaupunkipuiston perustamista sekä vaatia Helsingin Luonnonsuojeluohjelman (2015-2024) kaikkien 47 kohteen pikaista voimaantuloa. Lisäksi tavoitteenani on tehdä Helsingistä EU:n ja jopa maailman lintupääkaupunki.

Politiikassa minulle on tärkeää haastaa päätöksenteon nykyistä lähestymistapaa. Päätöksiä tulee tehdä ekologiset lähtökohdat tasapuolisesti talouden kanssa huomioiden. Tämä tukee ja ohjaa myös talouden kehitystä kestävämpään suuntaan. Taloutta ja ekologisuutta ei voi enää nähdä toistensa vastakohtina.

Elämänfilosofiani on että olemme kaikki yhteydessä toisiimme ja riippuvaisia toisistamme. Meillä on paljon enemmän yhdistäviä kuin meitä jakavia tekijöitä.